skip to Main Content

SQ Bewust, wat is jouw SQ?!

Je weet misschien hoe hoog je IQ is (intelligentie quotiënt). En waarschijnlijk heb je ook van EQ gehoord (emotie quotiënt) maar nu is er een redelijk nieuw begrip SQ (spirituele intelligentie) erbij gekomen. SQ zal de komende jaren een belangrijke rol gaan spelen in onze samenleving. SQ heeft niets te maken met religie en is ook niet zweverig. SQ is juist praktisch en leidt tot rijkdom, geluk, creativiteit en een betere leef/werkomgeving.

Maar wat is SQ eigenlijk?
SQ is Spirituele intelligentie. SQ verbindt je IQ (ratio) met je EQ (emotie) of te wel je linker- en je rechterhersenhelft. SQ is de essentie van onze intelligentie. Zonder SQ zou IQ en EQ niet kunnen functioneren.

(On)bewust
Als er een bewust zijn is, dan is er ook een onbewust en een onderbewust zijn. Onbewust is nooit in je bewust zijn geweest. Onbewust zit niet in je denken het gaat automatisch, onwillekeurig zoals bijvoorbeeld je hartslag en je spijsvertering. Maar wat is dat onderbewust zijn dan? En hoe werkt dat? Er zijn gevoelens, lichamelijke sensaties die niet door IQ of EQ zijn te verklaren. Soms krijg je lichamelijke sensaties bijvoorbeeld kippenvel voordat je brein in actie komt. Dat komt omdat onderbewust zijn is in je bewustzijn geweest maar het is “weggezakt”.

Spirituele intelligentie
Spirituele intelligentie is in Nederland een redelijk nieuw begrip en zal de komende jaren een belangrijke rol gaan spelen in onze samenleving. Je ziet het om je heen; de opkomst van Boeddha beeldjes in de tuincentra, de opkomst van bladen zoals Hapinezz en Flow etc. Spiritualiteit wordt ontdekt door de grote massa van de bevolking. Dit zal zich in een versneld tempo voortzetten. Spiritualiteit zal haar zweverigheid verliezen en zich praktisch manifesteren.

Mensen met een hoog SQ hebben het vermogen om de diepere betekenis van situaties en gebeurtenissen te doorgronden. Zij zijn vaak authentiek, charismatisch, creatief maar/en ook nederig, behulpzaam en hebben oog voor anderen en de wereld om hen heen. Eigenschappen die (ook) in het bedrijfsleven (opnieuw) worden gewaardeerd.  Niet voor niets is op de business universiteit Nijenrode een leerstoel Business Spiritualiteit gedoceerd door prof. Paul Blot want spirituele intelligentie is de bron voor creativiteit, innovatie en een energiek leven. Elementen die in de nabije toekomst bepalen of iemand wel of geen gelukkig en succesvol leven zal leiden.

Bij spirituele intelligentie gaat het om verbindend denken, bezieling, creativiteit, intuïtie en inzicht. SQ helpt bij levensvragen en zingeving door gebruik te maken van je bewustzijn en je onderbewust zijn. Wat in je onderbewust zijn (in je hart, je ziel, je SQ) zich afspeelt, kan heel verhelderend zijn waar je bewust tegen aanloopt of mee te maken hebt. Met behulp van hypno-/regressietherapie kan je informatie vanuit je onderbewustzijn weer bewust te maken. Door de informatie naar de oppervlakte te halen kun je er iets mee doen.

Spiritualiteit en Paranormaal
Spiritualiteit en Paranormaal zijn 2 termen die nog al eens door elkaar worden gehaald als of het om hetzelfde zou gaan. Dat is echter niet zo. Spiritualiteit of een spiritueel pad bewandelen heeft meer te maken met jezelf. Met een (hoger) doel wat je nastreeft in je leven. Te ontdekken wat je “spirit” is, het vuurtje dat in je brandt en daar naar leven.

Wat zijn SQ bewust lessen?
Dat zijn lessen die je SQ verhogen en zorgen voor spirituele groei. Je SQ is namelijk niet statisch maar ontwikkelt zich continu. De ontwikkeling van je SQ heeft niet alleen effect op jezelf maar ook op de wereld om je heen. Het beïnvloedt hoe je in het leven staat, je relaties om je heen, op je werk, met familie en vrienden of gewoon met de mensen op straat.

Wil je SQ verhogen?
Wil jij je SQ verhogen en/of ben je benieuwd naar de SQ bewust lessen? Klik dan hier volledige cursus programma. (Sorry i.v.m. Carona zijn er momenteel geen lessen gepland)

Loop je (on)bewust tegen problemen aan, heb je een (onverklaarbare) klacht waar je vanaf wilt, mis je de zin van het leven of heb je juist heel veel zin in het leven maar heb je hulp bij het duidelijk maken en bereiken van je doelen, bel 0252 – 70 25 50 of mail mij voor een afspraak.

Back To Top