skip to Main Content

Coaching

Waar denk jij aan bij Coaching? Denk je aan presteren? Je talenten benutten? Allemaal ratio (denken/linker hersenhelft). Soms ken je je eigen mogelijkheden niet, je eigen talenten niet of benut je ze onvoldoende. Soms word je gehinderd door belemmerende ideeën over jezelf, ideeën die zelfontplooiing en groei remmen. En dan worden er ook nog eens hoge eisen aan je gesteld en je voelt dat er veranderingen gaande zijn waar je geen raad mee weet (voelen/rechter hersenhelft). Door de snelheid, intensiteit ontstaat er meer onrust en stress. Het is geen wonder dat je behoefte hebt aan meer houvast. En houvast vind je alleen bij jezelf door meer balans en verbinding aan te brengen tussen je linker- en je rechterhersenhelft.

Begeleiding in de vorm van Coaching (ontwikkeling van je SQ) geeft je zicht op wat je drijft, je passie, dat wat je uitdaagt en prikkelt maar ook wat je eventueel belemmert aan de nieuwe eisen (van de maatschappij, je omgeving, je werk).

Door je SQ te ontwikkelen stimuleer je je eigen ontwikkeling en beweging. Misschien zet je slechts een fractie van je energie, van je talent in terwijl je het verlangen hebt om je totale potentieel aan te boren en in te zetten en te doen waar je echt voor kiest, waar je echt voor gaat, waar jouw passie ligt, jouw drive, dat wat je energie geeft!

Succesvolle Coaching richt zich vooral op het vergroten van zelfinzicht. Door je bewust te maken van je patronen, je overtuigingen en je innerlijke kracht wordt op de lange termijn meer bereikt dan door uitsluitend je aandacht te richten op het bijbrengen van kennis of vaardigheden. Ik heb vertrouwen in jouw zelfoplossend vermogen en jouw wijsheid. De coach helpt om jezelf te helpen.

Counseling

Bij Counseling is er sprake van een klacht; je hebt ergens last van. Counseling is een laagdrempelige en praktische vorm van hulpverlening. De overtuiging dat “ ieder mens alles in zich heeft voor positieve verandering” staat net zoals bij Coaching centraal.

Ik begeleid je in je zoektocht naar het antwoord op (levens)vragen en ik stimuleer je om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven en de keuzes die je daarin maakt. Je krijgt hierdoor inzicht in gevoelens en gedachten, en hoe deze van invloed zijn op je huidige situatie. En hoe deze gevoelens en gedachtes je in de weg kunnen staan, je belemmeren en of blokkeren.

Soms raak je tijdens Coaching een pijnpunt of een blokkade. Counseling helpt je om dit pijnpunt te verwerken of de blokkade op te ruimen om vervolgens je doel die gesteld is bij Coaching weer te halen. Hierdoor ligt Coaching en Counseling heel dicht bij elkaar.

Coaching of counseling is laagdrempelig. Loop je al een tijdje rond met klachten of vragen. Gaat het niet zoals je wilt en denk je soms is dit nu alles? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Bel 0252 – 70 25 50 of mail diana@sqbewust.nl voor een afspraak.

Back To Top