skip to Main Content

Hypno- & Regressie therapie

Bij hypnotherapie maak je van je eigen onbewuste krachten en wijsheid gebruik om aan emotionele, lichamelijke of psychische klachten te werken. Wij zijn gewend om onze IQ (ratio/denken) te gebruiken bij het oplossen van een probleem. Maar diep van binnen (in je diepere lagen van je bewust zijn) weet je veel beter hoe het zit. Bij hypnotherapie zoek je je onbewuste op waardoor je bewust wordt van belemmerende gedachten en gedragspatronen in je leven. Jouw SQ helpt je om je hiervan te bevrijden en om meer balans en zelf vertrouwen te vinden.

Hypnotherapie brengt de gewenste verandering aan in lichamelijke klachten zoals verlichten van (chronische) pijn, verbeteren van de conditie van de huid zoals acne, psorias, eczeem en verhogen van het immuunsysteem bij bijvoorbeeld allergieën. Ook kan gewichtsverlies, stoppen met roken, stress, verbeteren van relaties allemaal effectief worden aangepakt met behulp van hypnose.

Hoewel wonderlijk wat er met hypnotherapie kan worden bereikt is er niets geheimzinnigs of zweverigs aan deze wijze van therapie. Hypnose is simpelweg een toestand van diepe ontspanning (trance) waardoor je je sterk op je zelf concentreert. Hierdoor krijg je inzicht hoe je problemen zijn ontstaan, ontdek je je eigen behoeften, onbewuste gevoelens en ideeën. Het verkregen inzicht brengt een proces van genezing ingang.

Met regressie therapie ga je terug in de tijd. Dit kan je vroege jeugd zijn, terug in de baarmoeder of soms zelfs terug naar een vorig leven. Voor regressie therapie hoef je niet in reïncarnatie te geloven. Is het reïncarnatie? Of maakt ons onderbewuste ons iets duidelijk net zoals een droom? We weten allemaal dat wij dromen om dingen die wij overdag hebben meegemaakt te verwerken. Zijn het droomsymbolen?  Allemaal vragen en theorieën.

Een ding weet ik wel en dat is dat regressietherapie een middel is die je (onderbewust) helpt om inzicht te verkrijgen en om te verwerken. Door terug te gaan in de tijd krijg je inzicht in je manier van handelen en dat inzicht is vaak al voldoende om verlost te worden van je klachten en daar is waar het tenslotte om gaat.

Hoe gaat het verder in zijn werk?
Heb je lichamelijke klachten zorg altijd dat je eerst een huisarts hebt geraadpleegd.
Mocht er fysiek niets te vinden zijn of de artsen hebben geen oplossing voor je klacht, dan ben je van harte welkom in mijn praktijk. Je hebt geen verwijzing nodig van een huisarts.

Een intake voor hypno/regressietherapie duurt ongeveer 2 uur. Een vervolg sessie duurt ongeveer 1 uur. Soms kan een sessie binnen het uur afgerond worden, in andere gevallen is er meer tijd nodig. Om in alle rust te werken zal ik voldoende tijd in de agenda reserveren.

WIL JE MEER WETEN OVER HYPNOSE?

  • ROKEN Stop nu met roken met behulp van hypnose
  • HOOGTE VREES Heb je last van hoogtevrees? Of angst? Kabelbanen? Durf je niet meer te skieen?
  • AFVALLEN Moeite met afvallen? Altijd trek? Wel eens aan een hypnotische maagband gedacht?
  • STRESS Last van spanning? Ooit eraan gedacht dat hypnose je daarvan kan verlossen?!
  • NAGELBIJTEN Stop nu met nagelbijten door hypnose
  • BEDPLASSEN Hypnose kan helpen voor zowel volwassenen als bij kinderen
  • SLAAP Heb je moeite met in slaap komen of doorslapen?
  • LALOFOBIE Spreekangst? Of andere angsten of fobieën? Meer durf en lef door hypnose

Loop je (on)bewust tegen problemen aan, heb je een (onverklaarbare) klacht waar je vanaf wil, mis je de zin van het leven of heb je juist heel veel zin in het leven maar heb je hulp bij het duidelijk maken en bereiken van je doelen, ben je op zoek naar een antwoord op jouw vraagstuk of een oplossing voor jouw probleem, denk dan eens aan hypnose die op bewust of onbewust niveau oplossingen biedt

Loop je al een tijdje rond met klachten, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.
Bel 0252 – 70 25 50 of mail mij voor een afspraak.
Als je hypnotherapie of regressie therapie wil volgen heb je geen verwijzing nodig van een huisarts.

Hypnotherapie wordt in veel gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Via onderstaande link tref je een actueel overzicht aan van de vergoedingen door de diverse zorgverzekeraars van hypnotherapie.
Let hierbij goed op de gestelde voorwaarden.

http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/hypnotherapie

Wil je meer over mij weten?
Klik hier voor meer informatie over Diana Vergouwen-Koenekoop

AGB code SQ Bewust 90.059955
Zorgverlenersnummer 90.100351

Lid van NBVH

Back To Top