WIE BEN IK?

Ik ben een zakelijk type en zeker niet een zweverig geitenwollen sokken type.
Maar dat maakt dit juist zo interessant. Spiritualiteit binnen een wetenschappelijk kader.
Ik ben een gewoon mens en bezit heus niet alle wijsheid in de wereld om op iedere vraag een antwoord te hebben of voor ieder probleem een oplossing. Of toch wel? Maar dan is er goed nieuws, dan heb jij dat ook!

Wil je meer weten van Diana Vergouwen-Koenekoop?

Mijn naam is Diana Vergouwen-Koenekoop.

Ik heb mijn jeugd in Alphen aan den Rijn doorgebracht, korte tijd in Spanje gewoond en nu alweer 28 jaar woonachtig in Hoofddorp. Ik ben 48 jaar, getrouwd met een Katwijker en moeder van een puberdochter.

Ik heb jarenlang in de automatisering gewerkt. Waarvan de laatste10 jaar als directeur van Kanteff Speech Processing. Wij verkochten spraakherkenningssoftware aan bijvoorbeeld advocatenkantoren, ziekenhuizen, ministeries etc. Met spraakherkenningsoftware praat je met een headset tegen je computer en je spraak wordt omgezet in tekst. Je hoeft dus niet meer te typen.

Ik ben een zakelijk type en zeker niet een zweverig geitenwollen sokken type. Maar dat maakt dit juist zo interessant. Spiritualiteit binnen een wetenschappelijk kader. Hoe werken onze hersenen? Zijn wij ons brein? Of hebben wij ook een ziel? En hoe werkt dat dan? Om hier achter te komen heb ik allereerst heel veel mensen over hun ervaringen gesproken. Daarnaast ben ik gaan lezen en vervolgens ben ik opleidingen gaan volgen. En dat is het mooie; je bent nooit uitgeleerd! En hoe meer je weet, hoe meer je er achter komt dat je ook eigenlijk niets weet….
Maar gelukkig hoef ik ook niet alles te weten dat zou een beetje veel zijn.

Ik ben gediplomeerd hypno- en regressietherapeut. Ik heb mijn 4 jarige opleiding gevolgd bij de TranceArt academie in Den Haag. Tevens ben ik Master Practitioner of Hypnotherapy by the American Board of Hypnotherapy en Hypnosis Trainer by the American Board of Hypnotherapy en Professional conversational Hypnotist by the IAPCH.

Als coach/counselor ben ik beëdigd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam, een door de NOBCO erkende opleiding. Ik volg de gedragsregels opgesteld door de NOBCO. Deze code staat voor kwaliteit, gedegen handelen en continue scholing van de coach.

Daarnaast heb ik een officieel NLP Practitioner en NLP Hypnotist certificaat behaald bij de NLP Academy geleid door Eric Sijbesman. Beiden certificaten zijn uitgegeven door de ITA, de International Trainers Academy en ondertekend door John Grinder.

Ik heb mijn propedeuse gehaald voor Zingeving & Spiritualiteit aan de Hogeschool voor Geesteswetenschappen in Utrecht.

Wat kan je bij mij verwachten? In ieder geval een goed gesprek. Een goed gesprek is lastiger dan je denkt want wie luistert er tegenwoordig? Wie heeft er aandacht? Staat niet iedereen met zijn oordeel klaar? Ik kan op zijn tijd confronterend zijn maar altijd met liefde en respect voor jou. Tijdens de sessies fungeer ik als klankbord, spiegel en vertrouwenspersoon. Bij het afstuderen leg je een eed van geheimhouding af. Het is belangrijk om te weten dat wat je vertelt tussen de 4 muren van de praktijk blijft.

Afhankelijk van je wensen en klachten kan je kiezen voor Coaching/Counseling of een hypnotherapeutische sessie. Tijdens een intake nemen wij dit samen door en stellen een plan op.  Een intake duurt ongeveer 1,5 uur. Een vervolg sessie duurt ongeveer 1 uur.  Soms kan een sessie binnen het uur afgerond worden, in andere gevallen is er meer tijd nodig. Om in alle rust te werken zal ik voldoende tijd in de agenda reserveren.

Zowel voor Coaching/Counseling als voor Hypno- en Regressietherapie zijn ongeveer 4 tot 6 sessies voldoende. Maar ook in 1 sessie kanheel goed je probleem  zijn verholpen. Hoeveel tijd het proces zal nemen hangt natuurlijk af van de persoon, de omvang van het probleem en de persoonlijke mogelijkheden. Ook de methode die zal worden toegepast is afhankelijk van de hulpvraag. Het zijn in ieder geval korte behandeltrajecten waar de cliënt zijn/haar voordeel mee kan doen.
In uitzonderlijke gevallen verleen ik therapie op een locatie buiten mijn praktijk. Denk hierbij aan ondersteuning bij medische ingrepen of therapie aan huis voor minder validen. 

Wat kost een sessie of een cursus?
SQ levert zoveel op dat is eigenlijk niet in waarde uit te drukken.
“Ik heb er alles voor over om van dat probleem af te komen”
Of “Ik heb er alles voor over om te weten waarom ik mij zo voel”…..
ALLES is een beetje te veel.

Tarieven
€  85,- per uur
Hypnotherapie wordt in veel gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Via onderstaande link tref je een actueel overzicht aan van de vergoedingen door de diverse zorgverzekeraars van hypnotherapie.
Let hierbij goed op de gestelde voorwaarden.

http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/hypnotherapie
Ik ben officieel geregistreerd en heb mijn licenties om voor eventuele vergoedingen in aanmerking te komen.
AGB code SQ Bewust 90.059955
Zorgverlenersnummer 90.100351
Lid van NBVH 15008
BCZ® registertherapeut 4043435R

 

Werk (on)bewust

Mijn eerste filmpje waarin je beelden ziet van mijn praktijk en hoe ik werk
met je bewuste en onbewuste.

NIEUWSGIERIG WAT MIJ BEZIGHOUDT?


Op mijn weblog schrijf ik over dingen die ik mee maak of die mij bezig houden.
Natuurlijk hoop ik dat mijn blogs met veel plezier gelezen worden maar ik ben ook benieuwd waar JIJ graag een artikel over zou willen lezen. Of misschien heb je een vraag die ik via mijn blog voor je kan beantwoorden. Laat het mij weten door op een blog te reageren.
Als je op een blogtitel klikt krijg je het volledige verhaal te lezen en laat daar je reactie achter

SQ Bewust  
Theresialaan 1    
2212 AH Noordwijkerhout
(voorheen praktijk in Hoofddorp)
T 0252 - 70 25 50
E diana@SQbewust.nl
Volg mij op twitter @SQbewust


OPLEIDINGEN

Gediplomeerd Coach/Counselor.
Afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam

Hypno- en regressietherapeut.
HBO opleiding Hypno- en Regressie therapeut TranceArt Academie in Den Haag

Officieel NLP Practitioner & Master Practitioner 
Certificaat behaald bij de NLP Academy door Eric Sijbesman en uitgegeven door de ITA, de International Trainers Academy en ondertekend door John Grinder.

Propedeuse Zingeving & Spiritualiteit
Hogeschool voor Geesteswetenschappen in Utrecht.

 

Vervolg cursussen/trainingen

  • NLP hypnotist
  • NLP excellent coachen
  • Master Practitoner of Hypnotherapy by the American Board of Hypnotherapy
  • The Hypnosis Trainer's training by the American Board of Hypnotherapy
  • Certified member of the internatioanl association of professional conversational hypnotist
  • HBO medische basiskennis docent Bertien van Woelderen
  • Stichting Hoger onderwijs Nederland PSBK psychosociale basiskennis
  • IEMT Integral Eye Movement Therapy Practitioner certification
  • Metaphors of Movement by Andrew Austin
  • Sociaal Panorama consulente by Lucas Derks