NIEUWSGIERIG WAT MIJ BEZIG HOUDT?

Op mijn weblog schrijf ik over dingen die ik mee maak of die mij bezig houden.
Natuurlijk hoop ik dat mijn blogs met veel plezier gelezen worden maar ik ben ook benieuwd waar JIJ graag een artikel over zou willen lezen. Of misschien heb je een vraag die ik via mijn blog voor je kan beantwoorden. Laat het mij weten door op een blog te reageren.

Als je op een blogtitel klikt krijg je het volledige verhaal te lezen en laat daar je reactie achter.

Waar stond jouw (kinder)bedje?

Hoe zou je leven eruit hebben gezien als jouw bedje niet in Nederland heeft gestaan maar in Afrika of Syrië? Heb je daar wel eens over nagedacht? Als jouw bedje in Syrië heeft gestaan zou je dan nu ook op de vlucht gaan? Misschien alleen of met je gezin? Aan welke kant zou je staan? Midden in een gebombardeerde stad of zou je je aansluiten bij een of andere groepering?

Vluchtelingenwerk was voor mij een ver-van-mijn-bed-show. Ik zag het journaal maar keek eigenlijk weg totdat mijn vriendin Cynthia Beumer mij vroeg om mee te gaan naar Lesbos om te helpen in het vluchtelingendorp Kara Tepe.Toen ik mensen om mij heen vertelde dat ik zou gaan kreeg ik te horen: “Wat goed dat je gaat helpen”. Maar zo voelt het voor mij niet. Ik weet namelijk ook niet de oplossing voor het vluchtelingenprobleem. Momenteel is er zoveel aan de hand in de wereld. Mensen slaan massaal op de vlucht, hele bevolkingen migreren van de ene kant naar de andere kant van de wereld totdat ze worden tegen gehouden en in kampen worden gestopt. Eigenlijk worden ze gevangengehouden want ze kunnen niet verder. Ze mogen niet gaan en staan waar ze willen.

En dat is toch eigenlijk gek? Want van wie is de wereld?
Op basis van waar je wiegje stond krijg je automatisch meer of juist minder rechten. Meer of juist minder toegang tot hulp, voedsel, scholing, keuzes en kansen.
Mijn bedje stond gelukkig aan de goede kant zodat ik de keuze heb om vrij te reizen over de wereld. Van 1 t/m 8 april ga ik met een team voor Because We Carry naar Lesbos om te helpen in het vluchtelingendorp Kara Tepe. Because We Carry doet prachtig werk voor mensen die alles achterlieten. Because We Carry (www.becausewecarry.org) is ontstaan door 3 vrienden die tijdens de humanitaire crisis in 2015 spontaan begonnen met het bereiden- en verzorgen van dagelijkse verse ontbijtjes én lunch voor in het begin 3000 net aangekomen vluchtelingen.

Ontbijtjes
Een belangrijke taak van ons team is het bereiden en uitdelen van verse ontbijtjes, muziek maken, yoga geven en alles wat spontaan nodig is. Dagelijks kost één ontbijtje = 1 euro per persoon. Elke euro die gedoneerd wordt, kan iemand voeden. 

Om dit mogelijk te maken heb ik jouw hulp nodig!
Doneren is mogelijk via: IBAN NL21RABO0318214482
t.n.v. A.P. Vergouwen-Koenekoop o.v.v. Because We Carry team 129

Alvast hartelijk bedankt en ik ben ontzettend DANKBAAR voor alle familie en vrienden die al gedoneerd hebben en besef welk geluk ik heb waar mijn wiegje stond.

Kuzzzz Diana

P.S. Natuurlijk hou ik je op de hoogte van onze reis naar Kara Tepe.

Reageer

Recente reacties

Schrijf je hier in hier als je mijn nieuwste blogs wil ontvangen.

Meer over mij weten?

Vertel mij over welke onderwerpen je in mijn blog zou willen lezen.
Momenteel schrijf ik wat mij bezig houd en wat ik mee maak in mijn praktijk (uiteraard rekening houdend met mijn geheimhoudingsplicht). Wil je meer van mij, Diana Vergouwen-Koenekoop weten klik dan hier .