NIEUWSGIERIG WAT MIJ BEZIG HOUDT?

Op mijn weblog schrijf ik over dingen die ik mee maak of die mij bezig houden.
Natuurlijk hoop ik dat mijn blogs met veel plezier gelezen worden maar ik ben ook benieuwd waar JIJ graag een artikel over zou willen lezen. Of misschien heb je een vraag die ik via mijn blog voor je kan beantwoorden. Laat het mij weten door op een blog te reageren.

Als je op een blogtitel klikt krijg je het volledige verhaal te lezen en laat daar je reactie achter.

Last van stress? Wil je ontspanning? Dan heb ik iets voor jou

Heb je last van stress? Wil je ontspanning? Dan kan ik je zelfhypnose aanbevelen maar ik heb ook nog iets anders voor je wat je helemaal zelf kan doen om te ontspannen. Op een rustige manier ademen zorgt ervoor dat je rustiger wordt en zelfs in trance kan raken. Daarom voor jou een fijne ademhalingstechniek die voor ontspanning zorgt.

Je ademt gewoon mee met de bewegende vorm van hierboven Je ademt in als de vorm naar buiten gaat en je ademt uit als de vorm naar binnen beweegt. Dat blijf je volhouden totdat je helemaal in rust en ontspannen bent. (Met dank aan http://www.updevelopment.org/simple-visual-breathing-exercise)

Wil je meer dan alleen een ademhalingstechniek? 
Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Je hebt  bijvoorbeeld Mindfulness, Meditatie en ZELFHYPNOSE. En je mag natuurlijk ook de technieken met elkaar combineren. Je begint met een fijne ademhalingstechniek om vervolgens in een relaxte toestand zelfhypnose toe te passen.

Kan iedereen onder hypnose?
Er wordt wel eens aan mij gevraagd: ”Kan iedereen onder hypnose?” en dan antwoord ik: “Ja, iedereen kan het, iedereen heeft het weleens ongemerkt en onbewust ervaren en ik heb gemerkt dat hoe intelligenter iemand is, hoe gemakkelijker hij of zij onder hypnose gaat”.

Kan je zelfhypnose leren?
Je kan ook heel eenvoudig bij jezelf hypnose toepassen. Het beheersen van zelfhypnose houdt in dat je controle hebt over lichaam en geest. Zelfhypnose is de sleutel tot het onderbewustzijn!  Het onderbewustzijn maakt voor 80 – 90% deel uit van je psyche en beïnvloedt je totale lichaamsgesteldheid. Dat is mooi te weten want dan kan je hypnose eenvoudig toepassen om een doelgerichter en voller leven te leiden.  Je kan met behulp van zelfhypnose dingen bereiken waaraan je nooit had gedacht.

Wat is het verschil tussen meditatie en zelfhypnose?
Het is naar mijn optiek de andere kant van dezelfde medaille. Beiden zorgen voor dat de theta, delta en alfa hersengolven actiever worden (te zien op een EEG) en de betagolven (actief denken) afnemen. Ook gaan je linker- en rechterhersenhelft beter samenwerken. Je hartslag en bloeddruk gaan omlaag waardoor stress vermindert, maag en darmfunctie verbeteren, je neemt beter zuurstof op en je slaap verbetert waardoor je je uitgerust en fit voelt.

Na 4 dagen
Onderzoekers hebben ontdekt dat als je bij jezelf een korte zelfhypnose toepast je al na 4 dagen een scherper en aandachtiger brein krijgt. Ook ben je minder vermoeid, minder angstig en krijg je een betere concentratie.

Na 8 weken
Binnen 8 weken kan zelfhypnose leiden tot structurele veranderingen in je brein. Je gaat de dingen anders, positiever, ervaren en beleven. Het wordt makkelijker, je krijgt weer ideeën, je gaat in oplossingen denken waardoor je leven zomaar kan veranderen “Changing lives by changing minds”.

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je meer dan een ademhalingstechniek?
Zou je ook zelfhypnose willen leren? De dingen anders willen doen en ervaren dan dat je gewend bent? Schrijf je dan in voor een Zelfhypnose cursus (klik hier voor meer informatie).

Ik wens je veel plezier en ontspanning met deze ademhalingstechniek en misschien ontmoeten wij elkaar op een zelfhypnose cursus of bij een andere gelegenheid.

 

Reageer

Recente reacties

Schrijf je hier in hier als je mijn nieuwste blogs wil ontvangen.

Meer over mij weten?

Vertel mij over welke onderwerpen je in mijn blog zou willen lezen.
Momenteel schrijf ik wat mij bezig houd en wat ik mee maak in mijn praktijk (uiteraard rekening houdend met mijn geheimhoudingsplicht). Wil je meer van mij, Diana Vergouwen-Koenekoop weten klik dan hier .