NIEUWSGIERIG WAT MIJ BEZIG HOUDT?

Op mijn weblog schrijf ik over dingen die ik mee maak of die mij bezig houden.
Natuurlijk hoop ik dat mijn blogs met veel plezier gelezen worden maar ik ben ook benieuwd waar JIJ graag een artikel over zou willen lezen. Of misschien heb je een vraag die ik via mijn blog voor je kan beantwoorden. Laat het mij weten door op een blog te reageren.

Als je op een blogtitel klikt krijg je het volledige verhaal te lezen en laat daar je reactie achter.

Goede voornemens duren gemiddeld maar één maand

Goede voornemens duren gemiddeld maar één maand. Dit klinkt alsof goede voornemens niet volgehouden kunnen worden maar ik draai het positief om. In 2018 ga ik iedere maand een goed voornemen dagelijks uitvoeren. Ik heb een lijstje gemaakt van dingen die ik zoal het afgelopen jaar tegen mijzelf heb gezegd (maar niet heb gedaan) zoals meer bewegen, een boek schrijven, een nieuwe taal leren, vegetarisch koken etc. etc.

Want stel je eens voor wat ik al had kunnen bereiken? Als ik iedere dag was gaan hardlopen dan had ik nu een top conditie gehad. Of als ik iedere dag een Italiaanse les had gevolgd dan sprak ik al een beetje Italiaans. Want je kunt veel veranderen in een jaar.

En jij? Wat heb jij het afgelopen jaar tegen jezelf gezegd? En wat heb je bereikt?
Schrijf eens op wat je had willen doen en verander met mij mee.

Ik heb krachtige tools in huis om mijzelf maar ook jou te motiveren en te stimuleren zodat ik mijn doel, een voornemen 30 dagen volhouden, kan halen. En dat is het grootste geheim van verandering: na 30 dagen wordt een voornemen een gewoonte omdat je brein dan de dingen onbewust gaat doen.
Logisch toch? Want denk maar eens aan hoelang je erover deed om te leren fietsen.

Via facebook zal ik dagelijks een foto/video plaatsen van mijn maandelijkse voornemens en ik ben benieuwd of jij ook jouw voornemen gaat plaatsen. Blijf mij de komende maanden volgen want ik ga ook tips geven zodat ook jij jouw voornemens kan volhouden (want ik ben tenslotte coach/hypnotherapeut)
Ik ben benieuwd of ik die gewoonte blijf vasthouden of weer mag loslaten omdat het gewoon niet bij mij past want iedere maand kies ik weer iets nieuws van mijn lijstje uit.
Hierdoor heb ik in 2018 in ieder geval een maand lang 12 nieuwe dingen geleerd of gedaan.
Nieuwe dingen leren is vitamine voor de geest, een antidepressivum; volgens de Amerikaanse neurowetenschapper Kelly Lamber.

Nou, dan wordt 2018 een fantastisch, gezond en vrolijk jaar!

Kuzzzz, Diana Vergoywen-Koenekoop

O ja, het eerste punt op mijn lijstje is meer bewegen. Vanaf 1 januari ga ik iedere dag rond het Toolenburgse meer (3km) in Hoofddorp hardlopen. En waar ga jij mee beginnen?

 

De maand januari is voorbij en ik heb mijn goede voornemens volgehouden. Op facebook zijn mijn filmpjes die ik iedere dag gepost heb te zien.
De hele maand februari heb ik geen vlees gegeten en dat bevalt goed. Hiermee ga ik zeker door. Ik word waarschijnlijk niet een 100% vegetariër maar ik vermoed dat ik het eten van vlees tot maximaal 3x per maand zal beperken.

 

Reageer

Recente reacties

Schrijf je hier in hier als je mijn nieuwste blogs wil ontvangen.

Meer over mij weten?

Vertel mij over welke onderwerpen je in mijn blog zou willen lezen.
Momenteel schrijf ik wat mij bezig houd en wat ik mee maak in mijn praktijk (uiteraard rekening houdend met mijn geheimhoudingsplicht). Wil je meer van mij, Diana Vergouwen-Koenekoop weten klik dan hier .