k ben hypno- en regressie therapeut. Ik heb mijn 4 jarige HBO opleiding gevolgd bij de TranceArt Academie in Den Haag. TranceArt (bewustzijn, heling en therapie) is een erkende hypnotherapie beroepsopleiding.
Je leert gedegen het vak "hypnose- en regressie" o.a. o.l.v. Jos Olgers (auteur van o.a. "Heelheid in wording" en "Handboek voor medische hypnotherapie") en Bertien van Woelderen (auteur van o.a. "De Transparante Mens").

Hypnotherapeut

Onderstaande tekst komt van de website van TranceArt  http://www.trance-art.nl

De studie hypnotherapie, de weg om hypnotherapeut te worden
Hypnose- en regressietherapie is een veelzijdige therapievorm die van vele therapeutische benaderingsmethoden geïntegreerd gebruik maakt. Een hypnotherapeut beschikt zodoende over vele technieken om problemen te ontwarren met als doel de kwaliteit van leven te verbeteren. De filosofie achter hypnose- en regressietherapie is dat vele gebeurtenissen en herinneringen opgeslagen liggen in het onderbewuste. Ook het allereerste begin van (soms hinderlijke) gedragspatronen is terug te vinden in dit onderbewuste. In dit vergeten archief zijn dus de oorzaken en gebeurtenissen te vinden die aanleiding geven tot allerhande problemen in het dagelijks leven.

Hypnose- en regressietherapie is de moeder van alle therapieën die uitgaan van de communicatie met dit onderbewuste. Samen met de cliënt worden onderbewuste drijfveren verkend om deze op een positieve manier te gebruiken of te veranderen.

Grondhouding
Tamelijk veel cliënten die een praktijk voor hypnose- en regressietherapie bezoeken, zijn uitgedokterd in het reguliere circuit. Ze zoeken dus meer dan er daar te vinden is. Ons inziens betekent dit dat de hypnotherapeut daarmee extra vaardigheden op persoonlijk terrein in huis moet hebben, die vaak in de reguliere gezondheidszorg niet gevraagd worden.

De therapeut is in eerste instantie mens, een mens met zijn eigen kracht, liefde en souplesse; maar ook met zijn eigen problematische kanten. Vooral op die gebieden waar zijn problemen lijken op die van zijn cliënten, bestaat de kans dat hij in een valkuil trapt die een goede therapie verhindert. Voor ons is een goede therapeut dus iemand die niet alleen inzicht heeft in zijn eigen gedrag, maar ook grotendeels zijn eigen problemen verwerkt heeft. Om vervolgens een cliënt goed te begeleiden en te weten hoe de cliënt uit de problematiek terug naar de gezondheid te helpen, heeft de goede therapeut zelf ervaren hoe het is om door zijn eigen problemen heen te gaan. Tenslotte, vinden wij, dient een therapeut de moed te hebben in eigen psychologische spiegel te kijken: “Wie ben ik en waarom doe ik zoals ik doe” zijn gezonde nieuwsgierige vragen die tot de levenshouding van de therapeut behoren.

De perfecte therapeut?
De perfecte therapeut bestaat niet. We leven in een wereld van polariteiten, licht-donker, bewust-onbewust. In dat licht zijn we nooit klaar met ons zelf, omdat we als mensen avonturiers zijn op het grote levenspad. We kunnen wel van ons zelf vragen bewust levende mensen te zijn die met een innerlijk open oog nieuwsgierig eigen beweegredenen blijft volgen, ook als die voortkomen uit minder geslaagde kanten van ons zelf, onze zogenaamde schaduw.
Inzicht in eigen innerlijke processen en beweegreden, zowel mentaal als emotioneel, maakt tenslotte van een mens een wijs en doorleefd mens.
De spirituele attitude van een goede therapeut is die van het open hart. Zijn fysieke houding is er één die duidelijkheid en warmte uitstraalt.

 

Wil je meer van Diana Vergouwen-Koenekoop weten?

Klik dan hier en je komt weer terug op het vorige scherm

Nieuwsgierig wat mij bezighoudt?

Op mijn weblog schrijf ik over dingen die ik mee maak of die mij bezig houden.
Natuurlijk hoop ik dat mijn blogs met veel plezier gelezen worden maar ik ben ook benieuwd waar JIJ graag een artikel over zou willen lezen. Of misschien heb je een vraag die ik via mijn blog voor je kan beantwoorden. Laat het mij weten door op een blog te reageren.
Als je op een blogtitel klikt krijg je het volledige verhaal te lezen. Ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Lid van de NBVH

OPLEIDINGEN


Vervolg cursussen/trainingen

 • NLP hypnotist
 • NLP excellent coachen
 • Master Practitoner of Hypnotherapy
  by the American Board of Hypnotherapy
 • The Hypnosis Trainer's training
  by the American Board of Hypnotherapy
 • Conversational Hypnosis by IAPCH 
  in Londen
 • HBO medische basiskennis
  docent Bertien van Woelderen
 • PSBK psychosociale basiskennis
 • IEMT Integral Eye Movement therapy
 • Metaphors of Movement level 1&2
  Andrew T. Austin (MoM developer)
 • Sociaal Panorama consulente
  trainer Lucas Derks